Otepää Maitsete kevadhooaeg sai inspiratsioonikoolitusel hoo sisse

13.-23.aprillil 2023 toimub Otepää Maitsete kevadhooaeg. Osa võtavad viis Otepää piirkonna restorani – Ugandi Resto, Pühajärve Spa&Puhkekeskus, Munaka Resto, Edgari Trahter ja GMP Pühajärve Restoran. Restoranide kokad käisid Tallinnas inspiratsiooni ammutamas.


Inspiratsioonikoolituse toimumispaigaks oli Academic Food Lab.

Otepää valla ettevõtlus- arendusteenistuse juhataja Riina Savisaar ütles, et Otepää restoranide kokad said profikokkade Priit Toomitsa ja Andrus Laaniste juhendamisel uusi ideid, et muuta Otepää Maitsete menüüd veelgi täiuslikumaks. „Koolitusel keerati road täiesti pööraselt teistpidi ja tehti lihtsatest komponentidest fantastilised restoraniroad. Toitude valmistamisel kasutati võimalikult palju toorainet, mis on Otepää piirkonnale omane," lisas Riina Savisaar.

Samal ajal toimus ka meediakoolitus fotograafi Jaak Nilsoni juhendamisel, kus õpiti, kuidas nutitelefoniga teha häid piltide ning uuriti sotsiaalmeedia postituste hingeelu.  Paralleelselt roogade valmimisega said koolitusel osalejad kohe kätt proovida nii toiduvalmistamise kui ka toitude pildistamisel.


Koolitusel osalevad restoranide töötajad olid päevaga väga rahul ning soovisid ka edaspidi selliseid teadmiste ammutamise päevi. Koolituse korraldas Otepää Vallavalitsus.


Otepää Maitsete nädal toimub 13.-23.aprillil 2023 mille käigus Otepää restoranid pakuvad oma külalistele piirkonna eripäraseid roogi. Menüüde hinnaks on 23-29 eurot. Jälgi infot Otepää Maitsete Facebooki lehelt ja Otepää valla kodulehelt www.otepaa.ee

 

Otepää Maitsed korraldajaks on Otepää Vallavalitsus koostöös piirkonna ettevõtjatega, toetab Otepää vald. Tegevuste elluviimist toetab meetme "Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine" tegevus "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projekt nr. 2014-2020.5.04.19-0389 "Ettevõtlusaktiivsuse kasv Valgamaal". Investeeringut on toetanud EAFRD MAK 2014–2020 Leader-meetme raames ja Valgamaa Partnerluskogu.

 

Fotod SIIT

Video: https://www.jaaknilsonee/New-Images/n-gMPBMd/i-gT5bqsB/A

Fotod ja video: Jaak Nilson