Lõuna-Eesti palvushommikusöögil mõtiskleti rahust

1.veebruaril toimus Eesti Rahva Muuseumis XI Lõuna-Eesti palvushommikusöök, kuhu olid kutsutud Lõuna-Eesti maakondade ja linnade poliitika-, majandus-, haridus-, kultuuri-, meditsiini- ja usuelu esindajad. Tartu rahu aastapäeva eel oli tähelepanu keskmes rahu.


Palvushommikusöögil osales ka Otepää vallavanem Jaanus Barkala. „Olen ka varasemalt osalenud palvushommikutel, minu meelest on see väga hea koostöövorm ja võimalus ühises söögilauas tutvuda uute koostööpartneritega," ütles vallavanem Jaanus Barkala. „Otepää Vallavalitsus teeb kõigi vallas tegutsevate evangeelsete kogudustega koostööd ning me oleme kogudustele tänulikud nende panuse eest valla ellu."

Hommikusöögile oli kogunenud üle 100 osaleja. Pühakirja luges ette ja juhtis palvehommikut EELK piiskop Joel Luhamets, kokkutulnuid tervitas Tartu linnapea Urmas Klaas, kes rääkis Tartu rahu tähendusest tänases päevas.

Õiglasest rahust kõneles Kaitseväe peakaplan Ago Lilleorg. Ago Lilleoru kõnet saab lugeda SIIT.

Tänu- ja eestpalve lugemist juhtis 3D koguduse õpetuspastor Meego Remmel. Muusikalisi vahepalu pakkus Vaiksete Vete Trio (koosseisus Merike, Vellend, Marek Talts, Liis Kibuspuu). Iga osaleja sai hiljem kaasa Osvald Tärgi raamatu „777 mõttetera jutlustest".

 

Eesti palvushommikusöökide traditsioon sai alguse 21. oktoobril 2002. aastal ettevõtmise "Keegi hoolib" raames ning sellest võttis osa 65 külalist, sealhulgas president, valitsuse ja riigikogu liikmed ning mitmed kirikujuhid. Eesti palvushommikusööki korraldavad koostöös Eesti Evangeelne Allianss ja Eesti Kirikute Nõukogu. Eesmärgiks  on tuua vahendajana kokku erinevate Eesti kogukondade poliitika-, kiriku-, ühiskonna- ja kultuuritegelased, et tekitada dialoog kogu Eestit puudutavate küsimuste üle, nagu väärtushinnangud, noorsugu ja perekond.

 

Foto: Jassu Hertsmann

Fotod SIIT