Tunnustati Otepää valla aasta isa ja õnnitleti väikseid ilmakodanikke

7.novembril toimus traditsiooniline valla aasta isa tunnustamine Otepää Gümnaasiumis. Valla aasta isaks sai Aivar Ostrak. Samas toimus ka teine traditsiooniline sündmus – sünnikirjad said valla kõige pisemad ilmakodanikud. 
 
Pidulikul tunnustamisüritusel tänasid ja tunnustasid valla aasta isa ja aasta isa nominente volikogu esimees Kuldar Veere, vallavanem Kalv Laul ja Otepää Naisseltsi esinaine Ene Raudsepp. Naisseltsi esinaise Ene Raudsepa andmeil esitati sellel aastal aasta isa aunimetusele neli kandidaati – lisaks Aivar Ostrakule veel ka Mati Kollak, Andres Oja ja Raido Mõttus. Kõik kandidaadid olid väga tublid ning komisjonil oli valikut raske teha.
 
Uutele vallakodanikele andsid sünnikirjad üle ja õnnitlesid vanemaid volikogu esimees Kuldar Veere, vallavanem Kalev Laul ning haridus- ja kultuurinõunik Janika Laur. 
 
Sünnikirjad said 11 tüdrukut ja 7 poissi,  kes olid sündinud 01.04.-30.09.2015. Lisaks sünnikirjadele said lapsed mälestuseks graveeringuga fotoalbumi, Kultuuriministeeriumi välja antud lasteraamatu „Pisike puu" ja MTÜ Karukäpa kootud papud.
 
Kontsert-osas pakkusid isadele ja lastele meeleoluka ja ilusa elamuse  Toomas ja Inga Lunge. Kontserdi korraldasid Otepää Kultuurikeskus ja Otepää Naisselts koostöös Otepää Gümnaasiumi ja Otepää Vallavalitsusega. 
 
Otepää valla aasta isal Aivar Ostrakul on kolm last Allar (22 a), Andre (21a) ja Katriin (9a). Tema pojad on lõpetanud Pühajärve Põhikooli juba aastaid tagasi. Allar ja Andre lõpetasid Nõo reaalgümnaasiumi, Andre lõpetas gümnaasiumi hõbemedaliga. Hetkel jätkab Allar õpinguid TTÜ soojusenergeetika eriala III kursusel ja Andre TÜ matemaatika teaduskonna III kursusel. Õde Katriin õpib III klassis Pühajärve Põhikoolis. 
Isana on Aivar väga aktiivne ja abivalmis lapsevanem. Ta on olnud ansambli "Hoovus" kitarrist ja hetkel kuulub koosseisu K-2, tema kitarri ja laulu saatel saab tantsida ja kuulata muhedaid humoorikaid vahepalasid.
Lapsed kirjutavad oma isast nii: „meie isa ülesandeks on pere eest hoolt kanda – polegi ju väga pikk nimekiri. See-eest hõlmab see aga tohutult suurt osa. Nagu juba välja on kujunenud, peab isa leiva lauale tooma ning meie isa pole selle ülesandega kunagi alt vedanud. Hetkel töötab me isa kahel töökohal – turvatöötajana, subtiitrite tõlkijana. Nädalavahetustel jõuab ta veel käia pidudel pilli mängimas.  Muusikapisiku on ta pärandanud ka meile. Vaba päeva on tema graafiku juures äärmiselt raske leida. Ometi leiab isa kodus aega, et remonti teha ning koristada. Kui ema juhtumisi kodust eemal on, tuleb isal ka süüa teha. Õnneks on selliseid päevi vähe. Isa on ka paras naljamees ning kodus on alati väga mõnus olla ning see ongi peamine. Õnnelik pere on tunnustus heast isast ning abikaasast ning suurepärane isa teeb ära sama töö kui mitu head isa. Ja just selline me isa ongi!"
 
Aasta isa nominent Mati Kollakul on 3 last, 7 lapselast ja 4 lapselapselast. Ta on alati abivalmis, nii oma lastele kui ka võõrastele inimestele. Ta on oma lastele andnud edasi teadmise, et kokkulepetest tuleb kinni pidada: olgu see siis õigeks kella ajaks kohale jõudmine või laenu tagasi maksmine. Mati Kollakul  on väga hea huumorimeel. Pensionipõlve pidav Mati on tegev ka Kaitseliidus. 
 
Aasta isa nominent Raido Mõttusel on kolm last ja üks lapselaps. Raido Mõttus on sündinud ja kasvanud Otepääl. Praeguseni on ta töötanud Otepää Oskar OÜ-s erinevatel ametitel juba 20.aastat. Raido on väga hea eeskuju oma poegadele ja tugi oma perele, ta on abivalmis, töökas ja hooliv. Kaks poega on täiskasvanud, noorem õpib 7.klassis ja on paistnud silma Veiko Ratase tantsukoolis Tartus.
 
Aasta isa nominent Andres Ojal on kolm last, ta töötab AS-s Otepää Metall tootmisjuhina. Perekonna peana ja isana on ta olnud hoolitsev isa ja armastav abikaasa. Oma positiivse ellusuhtumise ja isikliku eeskuju ning õiged käitumishoiakud on ta edasi andnud ka oma lastele. Tema kaastöötajad tunnevad teda kui sõbralikku ja abivalmis kolleegi, kellele võib vajadusel alati loota. Tema hobideks on laulmine ja sportimine. 
 
Fotod: SIIT