Segarahvatantsurühm Nuustaku pidas tegutsemise 35. aastapäeva

19. novembril 2022 pidas Otepää segarahvatantsurühm Nuustaku oma tegutsemise 35. aastapäeva. Rahvatantsurühm Nuustaku on vanim Otepääl tegutsev rahvatantsurühm.

 

Otepää Gümnaasiumis peetud meeleolukal peol astus üles nii juubilar ise kui ka sõbrad nii lähedalt kui ka kaugelt. 

Rahvatantsurühma Nuustaku olid tulnud tervitama TTÜ tantsuansambel Kuljus vilistlasrühm, Sangaste segarahvatantsurühm Kõvvera Kõdara, Otepää naisrühm Vesiroos, Otepää Gümnaasiumi õpetajate naisrühm Merill, Otepää Gümnaasiumi vilistlasrühm, tantsurühm Nuustaku endised tantsijad ja Pühajärve Puhkpilliorkester. Kontsert oli sisukas ja meeleolu loov.

Hiljem koguneti gümnaasiumi ette ja marsiti puhkpillihelide saatel Otepää kultuurimajja, kus tantsijad pidu edasi pidasid.

Otepää vald tunnustas rahvatantsurühma liikmeid meenetega, tunnustuse andsid üle Otepää vallavanem Jaanus Barkala ja kultuurinõunik Valdur Sepp.

Nuustaku segarühma juhendaja Kaire Ojavee tänas tantsijaid kasutades oma lemmiksalmi: „Tants on armastus ja võlu,
tants ei vaja liigseid sõnu,
tants meid seob ja ühendab,
tantsule end pühendan."

„Oleme koos läbi käinud pika tee ja tunnen rõõmu, et tantsijate arv on kasvanud. Tänan kõiki toredate mälestuste eest, tants aga kestab edasi," ütles Kaire Ojavee.

 Segarahvatantsurühm Nuustaku ajaloost

Segarahvatantsurühm Nuustakul on seljataga sündmusterohke ajalugu. Klaverisaatjaid on olnud selle aja jooksul rühmal mitmeid – Katrin Mäggar, Silvi Sokk, Varju Teder, praegu saadab tantsurühma Otepää Gümnaasiumi ajalooõpetaja Heivi Truu.

Nuustaku rahvatantsurühm alustas tantsimist legendaarse Otepää tantsujuhi Eha Ojavee juhendamisel 1987. aastal.  Rahvatantsu on aga tehtud Otepääl nii enne sõda kui ka pärast.  Toona juhendas rahvatantsijaid Heisi Mägi. Alates 1972. aastast võttis selle töö üle Eha Ojavee.  Kuna tantsida soovijaid oli palju, siis sündiski  Eha Ojavee ja Riita Aaderi koostöö tulemusena Otepää sovhoosi juurde segarahvatantsurühm Nuustaku. Kohe esimesel maakollektiivide ülevaatusel saatis rühma edu – saadi II koht.  Hiljem tulid esinemised Otepää sõpruspiirkondades Saksamaal, Norras, Soomes, Rootsis.

1995. aastal võttis juhendamise üle Angela Toome. 
Segarahvatantsurühma praegune  juhendaja Kaire Ojavee on rühma juhendanud alates 2006.aastast. Rahvatantsurühma väga heast tasemest annab aimu see, et osaletud on peaaegu kõikidel tantsupidudel.  Hetkel tantsib rühmas 10 tantsupaari, nendest 3 tantsijat on tantsinud rühmas lausa 35 aastat. Nuustaku segarühm ühendab väga erinevaid inimesi – siin on nii ettevõtjaid, õpetajaid, avalikus teenistuses töötavaid inimesi. 

Nuustaku tantsurühm on osalenud tantsupidudel ja festivalidel nii Eestis, kui ka mujal välismaal –Itaalias ja Pihkvas. Osa võetakse ka koduvalla pidudest.

Fotod SIIT, fotod: Valju Aloel