Otepää vallasiseses linnas asuvate Ööbiku, Lõokese, Rukkiräägu, Kalmistu tee L1 ja Kalmistu tee L2 katastriüksuste detailplaneeringu kehtestamine

Otepää Vallavalitsus kehtestas 27. novembril 2023. a korraldusega nr 2-3/695 (https://atp.amphora.ee/otepaa/index.aspx?itm=335892) Otepää vallasiseses linnas asuvate Ööbiku, Lõokese, Rukkiräägu, Kalmistu tee L1 ja Kalmistu tee L2 katastriüksuste detailplaneeringu (OÜ MELOTRIX GRUPP töö nr V 0806/22).

Planeeringulahendus näeb ette ehitusõiguse andmise üheksa pereelamu ja neid teenindavate abihoonete rajamiseks. Samuti on planeeringuga antud lahendus tehnovõrkudega varustatusele, juurdepääsudele, parkimislahendusele, haljastusele, heakorrale ja määratud tingimused detailplaneeringu elluviimiseks. Planeeringu elluviimisega ei kaasne eeldatavalt negatiivset keskkonnamõju ning kavandatavad elu- ja abihooned ja nende kasutamisest tulenevad tegevused ei tekita uusi märkimisväärseid mõjusid lähiümbrusele. Vastavalt Muinsuskaitse eritingimustele ei tohi rajada vaatekoridoridesse hooneid või teisi rajatisi, mis võivad pärssida kolme olulisemat vaadet Otepää vanale kalmistule või kalmistult. Analüüsitud mõjudega ja mõjude leevendamise meetmetega on võimalik täpsemalt tutvuda detailplaneeringu seletuskirjas.

Detailplaneeringu kehtestamisega muutus Uue-Jaanimäe kinnistu detailplaneering uue detailplaneeringuga hõlmatud maa-alal kehtetuks.

Kehtestatud detailplaneeringuga on võimalik tutvuda digitaalselt planeeringute andmekogus või paberkandjal tööajal Otepää Vallavalitsuses.