« Tagasi

Toidufestival "Otepää Maitsed" oli taaskord menukas

11.- 21.aprillil 2024 toimus Otepää piirkonna toidukohtades Otepää Maitsete nädal „IseLoov". Otepää maitseid käis proovimas üle 700 inimese. Rahul oldi nii teeninduse kui ka roogadega.

 

Enim maitsjaid oli Otepää vallast (283), järgnesid Tartu (118), Tallinn (38) ja Tartumaa vallad (36). Kaugeimad külalised tulid Austraaliast ja Tšiilist.

Kolmekäigulises menüüs pakkus piiritut fantaasialendu kohalik tooraine ning tutvuda sai Otepää toidukohtade erinevate karakteritega. Külastada sai kuute toidukohta: Ugandi Resto, GMP Pühajärve Restoran, Pühajärve Spa&Puhkekeskuse pubi, Munaka Resto, Vidrike Külamaja ja Edgari Trahter.

Erimenüü hinnaks oli 28-34 eurot.

Menüüdest leidis põnevaid hõrgutisi – kala, kitse- ja lambaliha, hirve, parti, kana, veist. Magustoitudeks on kohalikud aiasaadused. Esimest korda oli Otepää Maitsete raames lastele erimenüü Ugandi Restos.  

 

Otepää Maitsed korraldajaks on Otepää Vallavalitsus koostöös piirkonna ettevõtjatega, toetab Otepää vald. Tegevuste elluviimist toetab meetme "Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine" tegevus "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projekt nr. 2014-2020.5.04.19-0389 "Ettevõtlusaktiivsuse kasv Valgamaal". Investeeringut on toetanud EAFRD MAK 2014–2020 Leader-meetme raames ja Valgamaa Partnerluskogu.