Otepää Muusikakool saab uued pillid

2015. aastal alustati EV100 raames kingituse „Igal lapsel oma pill" tegemisega, mis on kantud unistusest, et kõik lapsed, kes seda sooviksid, saaksid tunda rõõmu pillimängust. Otepää Muusikakool sai käesoleval aastal programmi raames positiivse vastuse  B tuuba ning kontsert- ja sopranukuleele ostmise toetamiseks.
 
 
3950 eurot maksva B-tuuba ostmist toetatakse projekti raames 3000 euroga. Otepää Muusikakooli direktor Tuuli Vaher sõnas, et B tuubat vajab kool seetõttu, et koolis on hetkel kaks tuubaõpilast, kuid pole ühtegi tuubat. „Õppetöös kasutame laenatud pille, kuid nendegi vanus ulatub mitmekümnetesse aastatesse," selgitas Tuuli Vaher. „Kuna vaskpuhkpillide mängimine on meie piirkonna poiste seas tänu tublidele eeskujudele vilistlaste ja koolis õppijate näol üsna populaarne, saavad muusikakoolis tuubat õppijad hangitava pilli näol kasutada kvaliteetset instrumenti."
 
Nii 144 eurot maksva sopranukuleele kui ka 156 eurot maksva kontsertukuleele ostmist toetatakse pilliprojekti raames 80 euroga. Viimasel ajal on aina rohkem lapsi avaldanud ukuleele õppimise soovi. Hetkel pole koolil ühtegi ukuleelet, kuid nende hankimise mõte on tekkinud laste tugevast huvist selle pilli õppimiseks.
 
Otepää Muusikakooli pilliprojektis osalemise kaasfinantseerimiseks on kooli kõikidel kontsertidel kuni 31. maini 2016. aastal väljas annetuskast. Laekunud annetused suunatakse Otepää Muusikakooli pillipargi täiendamiseks.
 
Kontsertide välisel ajal annetusi teha soovijatel palun ühendust võtta muusikakooli direktoriga.
 
 
Projekt „Igal lapsel oma pill" on ühiskingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks, mille eesmärk on koostöös riigi, erasektori ja muusikasõpradega uuendada lastele ja noortele muusikaõpet pakkuvate koolide ja asutuste pilliparke. Pillide soetamiseks on planeeritud neli taotlusvooru 2015. kuni 2018. aastani. Pillide ostu toetatakse EV100 eelarvest. Omafinantseeringu katmiseks võib taotleja kaasata partnereid. Ühiskingituse eestvedajad on Eesti Muusikakoolide Liit, Eesti Puhkpillimuusika Ühing, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit, Eesti Sümfooniaorkestrite Liit ja Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond. Kogu info ühiskingituse "Igal lapsel oma pill" kohta on leitav veebilehelt https://ev100.ee/et/igal-lapsel-oma-pill
 
 
 
Lisainfo: Tuuli Vaher
Otepää Muusikakooli direktor
Tel. 765 5109, 5303 3037
 
Fotol: Mait Peterson trombooniga ja Imre Leopard tuubaga musitseerimas 2009. a Anu Kase nimelisel Kammermuusikapäeval. Foto: Tuuli Vaher.