« Tagasi

Otepääl sai nautida Novgorodi kööki

31.märtsil sai Ugandi Restos  nautida Vene kööki ja rahvuslikku muusikat, toimus Novgorodi õhtu.
 
Otepääl olid külas Novgorodi ja Pihkva linnade delegatsioonid. Külaskäigu raames korraldati meeleolukas Novgorodi teemaõhtu, kus erimenüüd olid traditsioonilised Novgorodi toidud.
Õhtusöögiks serveeriti kana ja punase peedi salat, kapsasupp, liharoog Buslay rullid ja koha köögiviljapadjal, traditsioonilist Vene alkoholivaba jooki Sbiten. Magustoiduks oli mesine ahjuõun jäätisepalliga ning Novgorodi tee.  Kõike seda valmistas Ugandi Resto köögis Novgorodi restorani „Rossija" peakokk Natalja Lifanova. „Mind võeti väga hästi vastu, niipea, kui kööki astusin, oli selline tunne, et olen siin kogu aeg töötanud, siin on väga hea meeskond," ütles Natalja Lifanova. „Pean ütlema, et Eestis on köök veidi kaasaegsem, kui meil, kuid jõuame sellele kindlasti järele."
Külastajate meeleolu hoidis üleval Novgorodi folkestraadiansambel „Malahit" (juhendaja Elina Šinder). Ansamblis laulavad kuus vokalisti, Otepääl oli neid kohal kolm. Esitati töötlusi vene rahvalauludest ning mängiti ringmänge. 
„Õhtusöögi korraldamine koos Vene restorani kolleegidega oli väga lahe kogemus," märkis Ugandi Resto juhataja Siim Kalda. „Koostöö sujus meil suurepäraselt ning õhtusöögil osalejad andsid väga head tagasisidet. Resto kollektiivil oli terve päev põnevust täis ning seda nauditi täiel rinnal".
 
Novgorodi vaatamisväärsusi tutvustasid Novgorodi turismiinfokeskuse „Krasnaja Izba" töötajad, kes külastajaid ka uksel tervitasid. 
 
Novgorodi õhtu korraldas Ugandi Resto koostöös Novgorodi linna, restorani „Rossija" ja Otepää vallaga. 
 
Fotod: SIIT
 
Kokad tööhoos
 
Esineb "Malahit"
 
"Krasnaja Izba" töötajad