Tuntud muusik Evald Raidma sai 70

19. märtsil kogunes Puka rahvamaja rahvast täis. Selleks oli ka põhjust. Tähistasime tuntud pillimehe ja meie ansamblite juhendaja Evald Raidma 70. juubelit. Õnnitlema olid tulnud sugulased, ansamblite lauljad, bändikaaslased, õpilased, sõbrad ja tänulik publik, kes tema töid ja tegemisi pikki aastaid austanud. Tervitama olid tulnud ka segakoor U-TUUR, Puka Mees- ja Naisansambel, Merle Lilje ja legendaarne Fix. Õhtu juhatas sisse Meelis Külaots, kelle tutvus juubilariga on kestnud üle 47 aastat.

Suureks üllatuseks Evaldile oli Merle Lilje esinemine. Kogu rahvas laulis tema lauludele kaasa. Kontserdi ametliku osa lõpetas ansambel Fix, kus Evald on mänginud 51 aastat. Kontserdi lõppedes seisis publik saalis püsti, aplodeeris ega tahtnud ansamblil lavalt lahkuda lasta.

Jõudis kätte õnnitluste aeg ja õnnitlejaid oli palju. Ei ole vist Eestis inimest, kes Evald Raidmat ei tunne. Me kõik tunneme teda suures osas tänu muusikale, mida ta endas kannab ja meiega jagab. Ta on pikaajaline Fixi liige, muusik ja muusikaõpetaja. Evald alustas klaveriõpinguid juba 6-aastaselt ning laulma hakkas vist lausa samal ajal kui rääkima. Kui paljudele seostub Raidma nimi eelkõige ansambliga Fix, siis tegelikult on mees muusikaga seotud mitmeti: õpetaja, kontsertmeistri ja salongimuusikuna ning lisaks valdab ta mitmeid instrumente.

Evald mängib ansamblis Fix aastast 1972 ning on olnud paljude FIXi lugude arranžeerija ja põhiline solist. Ta on kirjutanud ise laule ja andnud välja oma albumi. Samuti on ta töötanud mitmetes teatrites ning olnud veel ansamblites Kuldne Trio, Günf, Simple Man, Eve Projekt ja Melody. Lisaks muusikaõpetaja tööle juhendab ta Puka mees- ja naisansamblit ning segakoori U-Tuur ning on tegev mitmes kultuurimajas.

Suur rõõm ja õnn on meil kõigil, et Evald elab Otepää valla naabervallas ja juhib kolme meie valla  kollektiivi. Meie meesansambel jõudis tänu Evaldi juhendamisele isegi ERMis oma kontserdiga edukalt esineda.

Juubilar tänab sugulasi, sõpru, õpilasi, muusikakollekiive, külalisi, kõiki õnnitlejaid ja kõiki, kes selle ilusa kontserdi toimumisel kaasa aitasid.

Katrin Uffert
Puka kultuurikorraldaja

 

Fotod: Alvar Haljasmets, fotod SIIT