Pühajärve Põhikool sai jooksuraja ja kaugushüppekasti

Pühajärve Põhikool sai uue 60 meetri jooksuraja ja kaugushüppe hoovõturaja ning hüppekasti. Värsked spordirajatised annavad õpilastele korralikud võimalused kergejõustiku harjutamiseks. Rajad ehitas Mapri Ehitus. 

 

Pühajärve Põhikooli direktor Miia Pallase ütleb, et 2013. aastal sai valmis kooli spordiväljaku projekt, aga toona sai kool rahapuuduse tõttu vaid jalgpalliväljaku. „Kergejõustikuga tegelemise huvi oli koolipoolne, sest põhikooli riiklik õppekava näeb ette kiirjooksu eri lähteasenditest ja kaugushüppe paku tabamisega õpetamise esimese kuni kolmanda kooliastme õpilastele. Õpilased saavad nüüd korralikult omandada õppekavas olevad oskused ja meie äratame õpilastes huvi kergejõustiku kui spordiala vastu. Initsiatiiv rajad ehitada tuli Priit Jaagantilt ja Mapri Ehitus on aidanud kooli ka muudes ettevõtmistes," räägib erialalt spordiõpetaja ja treener Mia Pallase. Ta on õpetanud kolm aastat kehalist kasvatust oma koolis ja pikemalt Otepää Gümnaasiumis. Pühajärve Põhikoolis õpib 114 õpilast.

 

Otepää Vallavanema Jaanus Barkala sõnul on Otepääl sporti alati väga oluliseks peetud. „Otepää õpilase käest ei ole kunagi tarvis küsida, et kas ta spordiga tegeleb. Õige küsimus oleks, et millise spordialaga."

 

Mapri Ehituse juhatuse esimees Priit Jaagant peab laste tervist väga tähtsaks. „Mida tervemad ja sportlikumad on lapsed, seda paremini nad õpivad. Minu arvates peaksid lapsed lisaks oskusele õppida saama koolist ka armastuse spordi vastu. Sellepärast otsustasimegi teha Pühajärve Põhikoolile kingituse, mis loob lastele sportimisvõimaluse aastateks."

 

Radade avamise tähistamiseks võtsid jooksus ja kaugushüppes mõõtu kooliõpilased, Otepää vallavalitsus ja Mapri Ehitus. 

 

Mapri Ehituses on sporditegemine töötajate seas kõrgelt hinnatud, samuti toetatakse mitmeid spordiklubisid ja tippsportlasi. Sel aastal on nende seas Tartu Ülikooli korvpalliklubi, Jalgpalliklubi FC Elva, Jalgpalliklubi Tallinna Kalev, Tartu jalgrattaklubi Team Ampler, noori motosportlasi Lucas Leokit ja Gregor Jeetsi.

 

Lisainfo: Miia Pallase, Pühajärve Põhikooli direktor miia@pyhajarve.edu.ee

 

Mapri Ehitus

Fotod: Jassu Hertsmann, fotod: SIIT