Veelkord korraldatud jäätmeveost vabastuse taotlemisest

Vastavalt jäätmeseadusele on jäätmeveoga automaatselt liidetud kõigi hoonestatud maaüksuste omanikud või valdajad (jäätmevaldajad). Otepää vallas teostab korraldatud jäätmevedu AS Ragn-Sells.

Nn prügiveost vabastust saab vastavalt jäätmeseadusele taotleda ainult erandkorras.

Otepää vallas on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus prügikotid on jäetud teeäärtesse, bussipeatustesse, jm selleks mitte ette nähtud kohtadesse, rääkimata ka metsaalustest. Korraldatud jäätmeveo üks eesmärkideks ongi vähendada taolist prügistamist.

Seetõttu kaalub Otepää Vallavalitsus väga tõsiselt, kas anda prügiveost vabastust või mitte, sest selge on see, et kui kinnistut kasutatakse, siis paratamatult prügi ka tekib.

Kuidas lahendada olukorda, kus kinnistut kasutatakse hooajaliselt, kuid prügi tekib? Selleks on mitu võimalust – võtta kasutusele väiksem mahuti või kasutada naabriga koos ühist mahutit. Võimalik on ka prügiveo graafiku hõrendamine. Hajaasustuses peab prügivedu toimuma vähemalt üks kord 12 nädala jooksul ja tiheasustuses üks kord nelja nädala jooksul. Tiheasustusalalt, kus biojäätmete kompostimine on jäätmetekke kohas tagatud, võib prügivedu toimuda üks kord 12 nädala jooksul. Selleks tuleb kokku leppida prügiveoteenuse osutajaga.

Meid ümbritseva keskkonna heakord ja käekäik on paljuski meie enda teha, seega kutsume teid üles kaaluma hoolega, kuidas toimetada, et meie ümbruskond oleks hoitud. Prügiveo vabastusest ei ole midagi kasu, kui selle tulemusena tekivad metsa alla ja teeäärtesse prügikotid majapidamistest, kus justkui prügi ei teki. Hoiame üheskoos oma valda!

 

Otepää Vallavalitsus