Peaminister külastas Otepääd

Peaminister Jüri ratas külastas 28. juulil 2020 mitmepäevase visiidi käigus Valgamaad ja kohtus Otepääl Valgamaa omavalitsusjuhtidega. Riigipea külastas ka Kääriku spordikeskust ja kohtus Rally Estonia korraldajatega.  

„Kagu-Eesti on tugeva identiteedi, traditsioonide ning aktiivse kogukonnaga piirkond, millel on mitmeid eeldusi olla atraktiivseks elu- ja töökeskkonnaks. Näiteks tänavu kevadel leidsid mitmed turvalisemat elupaika otsinud pered Otepää vallas võimaluse püsivalt elada ja kaugtööd teha. Siiski on siin ka mitmeid väljakutseid, kus riik saab lisatuge anda," sõnas Jüri Ratas.

Arutelul Valgamaa omavalitsusjuhtidega märkis Otepää vallavanem Jaanus Barkala, et Valgamaa piirkonnad on vägagi erinevad. Kuigi Rahvastikuregistri järgi on Otepääl üle 6000 elaniku, siis tegelikult on koos suvekülalistega see arv tunduvalt suurem, see toob aga kaasa omad probleemid, näiteks prügimajanduses. Vallavanem sõnas, et juttu oli ka koroonakriisist, Valga, Otepää ja Tõrva vallajuhid tegid ettepaneku, et kuna vallad on erineva suurusega, siis võiks kohalikel omavalitsustel olla rohkem otsustusõigust, kuidas koroonapuhangu ajal käituda.

 

Viide Valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteatele: https://www.valitsus.ee/et/uudised/ratas-arutas-omavalitsusjuhtidega-kagu-eesti-arengu-toetamist

Fotol: Valgamaa omavalitsuste juhid, foto: Jürgen Randma