Otepää Tervisekeskuses peeti sarikapidu

Otepää kesklinna kerkib uus Otepää Tervisekeskuse hoone. Täna peeti maha sarikapidu.

Esmatasandi tervisekeskuse hoone ehitamiseks lammutati Otepääl Tartu maanteel asuvad apteegi ning vana haigla hooned. Asemele kerkib uus, moodne hoone. Uues tervisekeskuse hoones hakkavad paiknema kaasaegsed ruumid  neljale perearstile ja kuuele pereõele, ämmaemandale, füsioteraapiale ja koduõdedele ning sotsiaalsele nõustamisele. Otepää Tervisekeskuse praegusesse hoonesse on plaanis rajada eakate päevakeskus ja laiendada hooldusosakonda. Vanasse hoonesse  jääb edasi tööle hambaraviosakond, röntgen ja labor. Vana ja uut osa hakkab ühendama galerii.

SA Otepää Tervisekeskuse juhataja Andres Arike tänas kõiki koostööpartnereid ja kaasaaitajaid, tänu kellele hoone rajamine teoks sai. „Idee ehitada uus esmatasandi tervisekeskus  tekkis meil juba mitu aastat tagasi, lõpuks avanes ka võimalus seda ehitama hakata," märkis Andres Arike.

SA Otepää Tervisekeskus nõukogu esimees Mare Raid näeb kaasaegses hoones võimalust pakkuda veelgi paremat arstiabi kohalikele ja külalistele. „Tahame nõukoguga koos hea seista selle eest, et säiliksid eriarstide vastuvõtud. On mõeldamatu, et spordimekana tuntud Otepääl ei ole võimalik pakkuda elementaarset arstiabi nagu näiteks kirurgi teenust," lisas Mare Raid. „Selle valguses, et Valgast on ära kadunud sünnitusabi ja naised on sunnitud sünnitama kiirabiautos, on Otepääle, uude tervisekeskuse hoonesse sünnitusabi rajamisel täiesti jumet."

Otepää Vallavolikogu esimees Jaanus Barkala sõnas, et uue tervisekeskuse näol on Otepää saanud juurde kaks asja: „Otepää kesklinn vabanes pikka aega seisnud vanast haiglahoonest, mis oli muutunud tondilossiks ning asemele kerib inimestele väga vajalik ja kesklinna kaunistav hoone."

SA Otepää Tervisekeskuse projekti „Otepää esmatasandi tervisekeskuse kaasajastamine (2014-2020.2.04.16-0002)" rahastab Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme tegevus nr 2.4.2 „Investeeringute toetamine esmatasandi tervisekeskuste infrastruktuuri tõmbekeskustes, tagades kättesaadavad ja mitmekülgsed esmatasandi teenused" ja Otepää vald.  Projekti kogumaksumus on 1 173 601 eurot, millest Euroopa Sotsiaalfond katab 690 000 eurot ja Otepää Vallavalitsus 480 000 eurot. Tervisekeskust ehitab Energia ja Ehitus OÜ, tööde valmimistähtaeg on 31.detsember 2018.

Ehitusega seoses on jätkuvalt ajutiselt piiratud liiklus Tartu maanteel, kehtib üldine kiiruspiirang 30 km/h, seega tuleb autojuhtidel olla sealkandis ettevaatlik. Palume jälgida liiklust reguleerivaid märke!

Fotod: SIIT