Shell Helix Rally Estonia meelelahututusprogrammis näeb nii tanki kui parimaid muusikuid

13.-15. juulil 2018 sõidetakse Shell Helix Rally Estonia, mis on Baltikumi suurim autospordisündmus. Stardis on kokku 103 autot, nende hulgas kolm WRC tippmeeskonda eesotsas Ott Tänaku ja Martin Järveojaga (Toyota Yaris WRC). Tipptasemel rahvusvahelise võistluse üheks lahutamatuks osaks on aktiivne meelelahutusprogramm nii kiiruskatsetel kui Tartu linnas.

Shell Helix Rally Estonia meelelahutusprogramm algab reedel kell 15.00, kui Vabaduse puiesteel, poodiumi kõrval avatakse LHV autolaen AUTOEXPO. Tartu elanikud ja rallisõbrad üle Euroopa saavad osa esmakordselt toimuva sündmuse väljapanekutest, pakkumistest ja sündmustest. AUTOEXPO annab autoesindustele võimaluse oma mudeleid tutvustada ja huvilised saavad ka proovisõite teha ning kindlasti on olemas ka ahvatlevad ralli eripakkumised. Päevajuht Marko Kiljaku vedamisel saab kõigest põhjaliku ülevaate.

Peale autode püüab kindlasti palju tähelepanu Eesti Kaitseväe ja NATO lahingtehnika väljapanek. Meie liitlaste poolt Suurbritanniast tuleb Tartusse lahingtank Challenger, millele lisaks muud lahingtehnikat ning Taani meedikud teevad demoesituse oma tööst lahingolukorras.

Kõigele sellele lisaks on väljas rasketehnika ja põllumajandusmasinad. Lange Motokeskus on väljas kardiraja ja hobikartidega, lisaks saab uudistada ka cross-karte. Kellel huvi teaduse vastu, siis seda saab vaadata ja proovida Ahhaa teadusteatris ja eraldi alad on naistele ja lastele. Laupäeval, kell 14.00 teeb Päästeamet AUTOEXPOL liiklusõnnetuse demo. LHV autolaen AUTOEXPO on avatud kõigil rallipäevadel, laupäeval kell 11-21 ja pühapäeval 11-18 ning on kõigile külastajatele tasuta. Täpsem info LHV autolaen AUTOEXPO kohta on leitav siit: https://rallyestonia.ee/autoexpo/

Tartus, Raekoja platsil asuval Rally Estonia stardipoodiumil algavad reedel tegevused kell 18.00, kui laval on AHHAA teadusteater. Kell 19.00 astub üles Getter Jaani oma uue kava ja bändiga ja kell 20.00 on laval tippsõitjate pressikonverents, mida viib läbi WRC sarjast tuttav raadiohääl Rebecca "Becsy" Williams. Kell 20.15 on poodiumil sõitjate autogrammi session ja kell 20.45 avatakse Shell Helix Rally Estonia tervituskõnedega riigi, Tartu linna, nimisponsori, Eesti Autospordi Liidu ja rallikorraldajate esindajate poolt. Kell 21.00 on poodiumil esimene võistlusauto Ott Tänaku ja Martin Järveoajaga.

Laupäeval algab Rally Estonia võistlusprogramm ja sellega koos ka meelelahutusprogramm katsetel. Rüa katsel, mida läbitakse kahel korral (9.53 ja 12.46) asub populaarne Alaküla pealtvaatamisala. Trampliin lennutab autod 40 meetri kaugusele ja selle kõige turvaliseks jälgimiseks on loodud pealtvaatamisalad. Kohapeal on suured LED-ekraanid, mängib ralliraadio. Publikule on avatud toitlustuskohad ja Sportlandi rallipood ning kell 12, kahe katse vahel toimub Daniel Levi erikontsert.

Teine atraktiivne pealtvaatamisala asub laupäeval Krüüdneri katse ääres, mida läbitakse samuti kahel korral (14.48 ja 17.32). See katse läbib Leigo järvede piirkonda, mis on tuntud oma lummavate vaadete poolest ja seal on ka Sportland hüpe, mis on selle pealtvaatamiskoha magnetiks.

Laupäeva lõpetab Tartu linnakatse, mis asub Tartu laululava ümbruses ja mille algus on 19.30 ja sellele järgneb Laululaval suur kontsert, kus astub esmalt lavale Liis Lemsalu, kes soojendab Venemaa superstaari Nyushat. Tartu linnakatse on Laululava ümbruses publikule tasuta, kontserdialale sissepääs on rallipassiga 25 eurot.

Nii reedel kui laupäeval on ralli ametlikud rallipeod Otepääl, ööklubis Comeback.

Pühapäevasele võistluspäevale paneb punkti Elva linnakatse, mille algus on kell 14.47. Sellele eelneb atraktiivsete crosskartide sprindivõistlus, kus läbitakse samuti Elva linnakatse. Crosskartide võistlus algab kell 13.00. Elva linnakatse on sarnaselt Tartu linnakatsega võistlejatele tasuta.

Shell Helix Rally Estonia kõige pidulikumad hetked ehk finišipoodium ja autasustamine toimuvad kell 16.00 Tartus, Raekoja platsil asuval poodiumil. Seal saab tänavune võitja endale pähe panna spetsiaalse Rally Estonia võitjakiivri.

Parim vahend ralli planeerimiseks pealtvaatajale on Shell Helix Rally Estonia ralliprogramm, mis ilmus 4. juuli Autolehe vahel. Seal on katsete kaardid, iseloomustused ja kõik muu vajalik. Autoleht on müügil üle Eesti ligi 700 müügipunktis sealhulgas Circle K jaamades üle Eesti ning kohapeal Sportlandi rallipoe telkides. 

Rallipassid ja ametliku kontserdi Nyusha pääsmed on müügil Circle K jaamades üle Eesti. Fännitooted piiratud valikus müügil Circle K jaamades üle Eesti ning kogu valikus kõikjal kohapeal Sportland rallipoe telkides.

Shell Helix Rally Estonia ametlik ralliraadio on KUKU raadio. Ralliraadio on eetris alates reedest ja levib Tartus sagedusel 104,2 Mhz ning Otepääl 91,8 Mhz. Samuti on ralliraadio kuulatav internetis aadressil http://player.kuku.postimees.ee/ralliraadio

Otepää ja Tehvandi spordikeskus on taas ralli tehniliseks keskuseks, kus asub nii hooldusala kui ralli juhtimiskeskus. Kokku on Shell Helix Rally Estonia kavas 16 kiiruskatset kogupikkusega 146,04 kilomeetrit. 

Shell Helix Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Kanepi teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp.

 

Margus Kiiver
Shell Helix Rally Estonia Press Officer
+372 56 641 068