Otepää vald alustab arengukava ja eelarvestrateegia koostamist

24. mai Otepää Vallavolikogu istungil võeti vastu otsus, mille kohaselt alustatakse ühinenud Otepää valla arengukava ja eelarvestrateegia koostamist.

Vallavolikogu otsusega moodustati arengukava ja eelarvestrateegia koostamiseks juhtrühm koosseisus: volikogu esimees Jaanus Barkala; volikogu aseesimees Jaanus Raidal; volikogu liikmed Kuldar Veere, Rein Pullerits, Mare Raid, Heikki Kadaja, vallavanem Kaido Tamberg; ekspert ning vallavolikogu eelarve- ja majanduskomisjoni liige Herko Sunts.


Arengukava ja eelarvestrateegia koostamise protsessi koordineerib Herko Sunts. Dokumendi koostamise käigus on plaanis teha mitmeid koosolekuid ja seminare, kus kaasatakse ka vallakodanikke.  Esimesed seminarid, kuhu on kõik huvilised oodatud,  toimuvad juba sellel kolmapäeval, 30. mail 2018 kell 10.00 on kavas arutelu nn „pehmete" teemade osas (haridus, noorsootöö, sotsiaalhoolekanne, meditsiin, vaba-aeg, kultuur, sport), kell 14.00 nn "kõvad" teemad (transport, veemajandus ja energeetika, heakord, keskkonnakaitse, ettevõtlus, IKT taristu jne). Seminaridele saab ennast kirja panna Otepää vallakodulehel www.otepaa.ee (Google registreerimise linki: https://goo.gl/forms/Fq5lGEfpH8cqL59f1)

 

Otepää valla arengukava koostamise eesmärk on valla arengueeldusi arvestades kujundada Otepää valla visioon aastaks 2040 ja kavandada selle alusel arendamise eelistused, strateegilised arengusuunad ja eesmärgid.  Eelarvestrateegia on arengukavast tulenev selgitustega finantsplaan, mis on arengukava osa või arengukavaga seotud iseseisev dokument. Arengukava ja eelarvestrateegia on plaanis kinnitada vallavolikogus hiljemalt 15.oktoobriks 2018.

 

Lisainfo: Herko Sunts tel 513 2146, herko.sunts@eesti.ee