Otepää valla mälumängusportlased said hõbemedalid

Talvepealinn Otepää on tuntud, kui spordimeka, kus talispordi kõrval harrastatakse ka teisi spordialasid. 10. märtsil Paides toimunud Eesti Omavalitsuste mälumängusarja MAAKILB superfinaalist tõid Otepää mälumängurid koju auväärse teise koha.

Eelmise aasta sügisel startis üle Eesti ligi 60 võistkonda, neist kevadisse superfinaali jõudis välja läbi eelvoorude sõela 17 parimat.

Otepää valla mälumängurite koondisesse kuulusid Kadri Steinbach, Urmas Kuldmaa, Meelis Lill, Kaido Mägi, eelvoorudes ka Heivi Truu. Mälumängurite kapten, Otepää Linnaraamatukogu juhataja Kaido Mägi sõnas, et seekord oli tasavägine võitlus väärikate vastastega. Maakilva võit läks  Räpina vallale, pronksmedalid Põltsamaale. Viie tugevama hulka tulid veel Haapsalu ja Saku esindused.

„Võib nüüd öelda jah, et Otepää vald on tarkuselt vabariigis teine," ütles Kaido Mägi. „Finaalis oli 60 küsimust ja meie lemmikuks sai  küsimus Valdo Randpere laulu "Pühajärv" sõnade looja kohta, kes on teadupäralt Doris Kareva. Valusaim mitteteadmine oli mehe kohta, kelle elu möödus blondi perioodi tähe all - Hugh Hefner."  Kaido Mägi teatel oli mälumänguvõistlust jäädvustamas Kanal 2 ja Roald Johannson.

Lisaks sellele, et Otepää mõttesportlased võistlemas käivad, korraldavad nad ka ise mälumänguvõistlusi. 24 märtsil kell 12.00 toimub Otepää Kultuurikeskuses vabariiklik mälumänguturniir „Otepää Kevad", mida korraldab Otepää Linnaraamatukogu.