Otepää Lasteaed sai riigilt toetust

Riigihalduse minister Jaak Aab kinnitas lasteaedade rekonstrueerimise toetused. Teiste seas sai hoone energiatõhususe suurendamiseks toetust Otepää Lasteaed. 
 
Otepää Lasteaed sai  169 710,12 eurot Pähklikese maja rekonstrueerimiseks. Otepää vallavanem Kaido Tamberg sõnas, et hange maja rekonstrueerimiseks on plaanis välja kuulutada uuel aastal. 
 
„Ehitustöödega tahame pihta hakata suve hakul, et suuremad tööd jääksid nii personali kui ka lastevanemate puhkuseaega," lisas Kaido Tamberg. 
 
Kui suvel otsustas riik toetada 42 lasteaeda, siis nüüdseks suurendati meetme eelarvet veel 2,6 miljoni võrra ning toetuse saavad kõik taotluse esitanud 52 lasteaeda summas 14,7 miljonit eurot. Eelarvet suurendati, sest CO2 kvoodi müügitulu laekus oodatust rohkem.
 
Toetus on mõeldud omavalitsustele, et rekonstrueerida lasteaedu, parandades nende energiatõhusust ja vähendades ülalpidamiskulusid. Projekte hindas Keskkonnainvesteeringute Keskus koostöös volitatud energiatõhususe spetsialistidega. Toetusraha antakse Eestile laekuvatest CO2 kvoodi müügituludest. 
 
 
Allikas: Rahandusministeerium