« Tagasi

Toidufestivali Otepää Maitsed Valgamaal külastas üle 1000 huvilise

13.-26. märtsini toimus toidufestival Otepää Maitsed Valgamaal, kus kahe nädala jooksul oli võimalik Otepääl ja lähiümbruses proovida talvest ja Lõuna-Eestist inspireeritud kolmekäigulist menüüd 15 euro eest. Otepää Maitseid külastas 1175 huvilist, külastajaid oli ka Lätist, Soomest ja Rootsist.
 
Projektist võtsid  osa viis piirkonna toidukohta: GMP Pühajärve Restoran, L.U.M.I kohvik, Ugandi Resto,  Pühajärve SPA&Puhkekeskus ning Sangaste Rukki Maja.  
 
Klientide tagasiside ja suur osalejate arv näitas, et kõikide kohtade menüüd võeti soojalt vastu.  „Tagasiside näitas, et kohalikust toorainest valmistatud toidust peetakse väga lugu ning kõiki kohti hinnati üsna võrdsel tasemel," selgitas projektijuht Mailis Martin. „Tulemustega jäid rahule ka toitlustusettevõtted, kellel oli siiras rõõm toidugurmaanide rohkearvulise osavõtu üle. Südantsoojendav oli ka lugeda, et kuna märts on hea teeninduse kuu, siis meeldivat teenindust tõsteti esile ka meie projekti raames."
 
Otepää vallavanem Kalev Laul märkis, et kuigi projekti järgi peaks järgmine toidufestival Otepää Maitsed Valgamaal toimuma järgmisel aastal, on toitlustuskohtade omanikel soov seda teha juba sellel sügisel. „Sellise koostöö ja initsiatiivi üle on vaid hea meel," ütles Kalev Laul. „Saime kinnitust, et Otepää on spordimeka, kus saab ka head toitu nautida."
 
Tagasisidelehtede põhjal hinnati osalejate menüüde parimateks roogadeks:
GMP Pühajärve Restoran- dessert mustikad ja kuusevõrsed
L.U.M.I kohvik- dessert lumevahu teki all šokolaadikook pohlasahvtiga
Ugandi Resto- eelroog krehvtiselt kreemjas peedi-kitsejuustusupp
Pühajärve SPA&Puhkekeskus- dessert ahjuõun vaniljejäätise ja kaneeli-õunakrõpsudega
Sangaste Rukki Maja- eelroog sametine kõrvitsapüreesupp omaküpsetatud rukkileivaga
 
Otepää Maitsed Valgamaal korraldajaks on Otepää vald koostöös GMP Grupp AS-iga. Projekti toetab Otepää Vald ja EAFRD, MAK 2014-2020 Leader meede ja Valgamaa Partnerluskogu.